Плівки різної товщини, що тягнуться - основна упаковка вантажів, товарів у сотні галузей. Розглянемо напрямки використання розхідника, дамо відповідь на запитання – як правильно вибирати плівки під різні завдання?

Характеристики, переваги різних видів поліетиленових плівок

Визначтеся із ситуацією перед вибором упаковки – який товар, продукт упаковується, чи зберігатиметься він, перевозитиметься, як довго.

Від виду залежить, де використовується стрейч плівка. Матеріал ділять на групи за різними параметрами:

  1. Товщина – товсті, тонкі. Перші 5-11 мікронів, інші – до 30 мікронів. Тонки підходять для дому, торгових точок (загортають продукти харчування). Товсті -промислове пакування.
  2. Виробництво – видувні, плоскощілинні. Перші дешеві, дво-, тришарові. Витримують середні навантаження. Плоскощілинні дорожчі, три та більше шарів. Міцніше, служитимуть довше.
  3. Спосіб використання – ручний, машинний. Ручна плівка стійка до проколів, тягнеться на 2-3 рази, добре липне. Використовується у ручному розподільнику. Машинний аналог вирізняє зворотна розтяжка, стійкість до продавлювання. Тягтися в 6 разів. Перша підходить для вантажів традиційної геометрії, друга – для нестандартних.

Важливим є хім. склад. Вироби виготовляють із ПВХ, поліетилену. Останні товщі.

Де використовується стрейч плівка: сфери застосування.

Поліетиленова упаковка-плівка, що розтягується, міцна, герметична, захищає товари від пилу, вологи, стійка до температур, міцно фіксує вантажі для зберігання, перевезення. Для їжі використовують тонкі харчові плівки, за іншими напрямками фігурує пакувальний аналог.

Галузі застосування:

  • сільське господарство - укладання сіна, влаштування теплиць, утеплення молодих рослин, інше;
  • будівництво – зв'язування, фіксація та перевезення будівельних матеріалів, техніки, захист перерахованого від вологості, загрязнення. Служити для тимчасового закриття вікон, дверей;
  • харчова промисловість - Упаковка продуктів, напівфабрикатів, готової їжі. У стрейч загортають м'ясо, молочку, овочі та фрукти, випічку, салати, ін.;
  • виробництво меблів – захист готової продукції від пошкоджень, осідання пилу, транспортування, зберігання;
  • перевезення багажу;
  • палетування вантажів на піддонах та ін.

Це універсальна упаковка, для якої практично немає обмежень.