Как выбрать термоэтикетки - Фото №2

Самоклеюча термоетикетка складається з шарів білого паперу, що мають різний склад та призначення.

Перший зовнішній шар - термохімічний, завдяки йому відбувається "прояв" інформації при нагріванні наклейки.

Другий середній — простий папір із клейкою основою.

Третій шар – спеціальна глянцева підкладка.

Групи термоетикеток

Термоетикетки поділяються на дві групи:

  1. Термо Еко - виготовляються з паперу, на який наносять спеціальне термочутливе покриття. Інформація, надрукована на цій етикетці, буде бліднути під впливом ультрафіолету. Якщо на неї потрапить вода, вона розкисне. Тому етикетки цієї категорії використовують для маркування продукції, що не потребує тривалого зберігання та транспортування. До плюсів можна віднести відносну дешевизну цього виду наклейок. Застосовується при температурах +5…+40 градусів.

  2. Термо Топ — виготовляють із паперу, який не містить деревини та має двосторонній шар із термочутливого матеріалу, стійкого до змащування. Термоетикетка Топ добре стійка до вологи, жирів, має нижчий ступінь стирання. Подібні етикетки застосовують для товарів, схильних до довгого транспортування та тривалого зберігання. Захисний шар ярлика Термо Топ оберігає її від незначних механічних пошкоджень. Така етикетка використовується в діапазоні температур від -40 до +50 градусів. Термо Топ не втрачають властивостей навіть за різких температурних перепадів.

Вибираючи ярлики для термопринтера, слід розуміти, яка кінцева мета переслідується. В першу чергу враховуємо, що якість наклейок дуже впливає на термоголовку принтера або термодрукуючих ваг.

При покупці термоетикеток слід враховувати такі критерії:

  • поверхня етикеток має бути без хвиль та складок, що гарантує відсутність вологи;

  • обов'язково враховувати термін зберігання етикеток (зазвичай протягом року);

  • рулон не повинен бути забруднений паперовим пилом (забруднення в результаті потраплять на термоголовку принтера, скоротивши термін експлуатації);

  • зазор між сусідніми ярликами на стрічці-підкладці повинен бути рівним (зрушення за підсумком призведуть до застрягання, а також зміщення області друку).

При дотриманні всіх правил у виборі самоклеючих термоетикеток ви суттєво продовжите термін експлуатації термодрукуючого обладнання.