Особенности, использование, достоинства инфракрасных валютных детекторов - Фото №2

Є два основні способи перевірити гроші на справжність – перевірка за мітками УФ та ІЧ, яку проводять призначеними для цього приладами. Дізнатись більше про використання ультрафіолетового детектора можна в однойменній темі. Зараз поговоримо про інфрачервоні детектори валют - як користуватись, який принцип використаний у пристрої, у чому переваги.

Принцип роботи техніки, функціонал

Пристрій цього типу користується величезною популярністю, вважається найбільш надійним серед альтернатив. Це тим, що детекція ІЧ складніше, а інфрачервоні знаки занадто дорого підробляти. Принцип дії в основі обладнання такий:

  1. На купюри нанесені спеціальні мітки з допомогою метамерних фарб, які можна побачити лише у діапазоні ІЧ.

     

  2. Коли гроші просвічуються, контраст між чорним та білим полем помітний для неозброєного ока.
  3. Якщо мітки підроблені, неправильно нанесені, оператор відразу це визначить і відфільтрує сумнівну купюру.

Перед тим як розглянути інфрачервоний детектор валют і як користуватися машинкою, відзначимо переваги техніки. Серед них детекція грошових знаків всіх країн світу, можливість перевірити навіть стару, потерту банкноту (ІЧ-мітки дуже стійкі), малий розмір. Немає необхідності купувати витратні матеріали для використання приладів, а також навчитися працювати з ними.

Інфрачервоний детектор валют.

Хоч навчатись і не доведеться, порядок роботи з пристроєм корисно знати. Є два типи машинок - автомати та переглядові варіанти. По-перше, сигнал випромінювача йде до приймача, дані залишаються в пам'яті, відправляються на процесор, аналізуються для отримання результату. По-друге, датчик функціонує на випромінювання, інформацію обробляє користувач, він же приймає рішення.

Перед початком роботи прилад важливо налаштувати – внести набір параметрів перевірки. Далі для автоматів порядок простий:

  • купюри подають до приймача;
  • апарату дають час зреагувати;
  • на дисплеї повинен з'явитися грошовий номінал - це означає, що справжня купюра;
  • виникнення коду помилки говорить про підробку.

При використанні ручних моделей гроші кладуть у слот прийому, апарат їх просвічує, оператор аналізує зображення ІЧ-діапазону – якщо є потрібні мітки, валюта справжня.