МОЖНО ЛИ ПОЧИНИТЬ ПРИНТЕР ДЛЯ ЧЕКОВ - Фото №2

Корисний матеріал ми підготували у темі «Все про ремонт сканерів штрих-кодів». У цій статті продовжуємо говорити про ремонт обладнання, зокрема обговоримо чекові принтери – на що вони хворіють, як допомогти.

Ремонт обладнання чекових принтерів: ознаки поломки

Касові принтери у зв'язку зі специфікою та сферою використання найчастіше ламаються через знос, вироблення ресурсу. Також виходять з ладу через некоректне поводження з технікою. Найшвидше дають збій пристрою сумнівного виробництва з «одноразовими» деталями. Останні випадки тут обговорювати не будемо.

Перші сигнали, що вашому пристрою потрібний ремонт:/p>

  • не спрацьовує протягування чекової стрічки;

  • на розхіднику продруковується біла смуга;

  • інформація наноситься частково;

  • техніка не включається;

  • не реагує кнопка;

  • система комп'ютера не розпізнає пристрій;

  • чеки не відрізаються, частково відрізаються.

Надійніше довірити ремонт обладнання спеціалістам, які забезпечать коректну діагностику. Не завжди пристрою потрібне безпосередньо ремонт. Збої виникають через забруднення деталей. У сервісному центрі проведуть розбирання приладу, чищення кожного вузла.

Ремонт обладнання: типові поломки, як діяти

Розглянемо стандартні збої принтера – що робити, зіткнувшись із подібним. У списку:

  1. Касовий принтер не вмикається. Причини – поломка акумулятора, іншого зарядного пристрою, перебій напруги в мережі. Перевіряють зарядник, потім – мережу. Акумулятор, якщо справу в ньому, чинять, замінюють.

  2. На стрічці чека не друкуються дані. Причини збою – папір заправлений некоректно, витратний матеріал закінчився, акумулятор розряджений, у приміщенні низька температура, що призводить до збоїв принтера. Ремонт обладнання потрібен лише у випадку проблем акумулятора.

  3. Перебої у роботі пристрою. Виникають через помилки оператора, некоректний робочий режим, помилки ПЗ. Перші 2 пункти не потребують ремонту.

Якщо говорити про механічне зношування, частіше у принтерів страждає термоголовка. Роздруківка чеків з пробілами, плямами, ін. – ознака проблеми. Головку замінюють. З неполадок ПО найбільш поширені збої підключення ваги, грошової скриньки.

У наступній темі розповідаємо все про принтери пластикових карток.