КАК ВЫБРАТЬ КАРТОННУЮ КОРОБКУ - Фото №2

Як вибрати картонну коробку: види упаковки

Торгова сфера використовує ящик з картону частіше за альтернативну упаковку, якщо йдеться про непродовольчі найменування. Формат картонок плюс варіант конструкції дозволяє розділити їх на групи:

  • "4 клапани"

  • лоток;

  • "пенал";

  • кришка-дно;

  • "Книжка";

  • упаковка групова;

  • обічайка.

Щоб вибрати коробку з картону, оцінюють товар, який пакується. Для великих габаритів, важких речей, побутових приладів підходить перша категорія - стінки короба закінчуються чотирма клапанами, що закриваються внахлест. "Кришка-дно" використовується для взуття - верх ідентичний за формою низу, закриває його. Для тендітного (скляного) підійде груповий ящик - з перегородками всередині. На шкарпетках можна спостерігати обичайку - обідок картону. "Книжки" в ходу для кондитерки - верх збоку скріплений з низом, відкривається, немов книга.

Вибираємо картонні коробки за матеріалом, кріпленням.

Важливо оцінювати матеріал, у разі – вид картону. Основні:

  1. Стандартний картон – найтонший.

  2. Гофрокартон – між двома шарами картону шар паперу-гофре.

  3. Мікрогофрокартон – тонший аналог другого варіанта.

  4. Гофрований картон багатошаровий – 5-7 шарів. Максимальна витривалість – до 2 тонн ваги.

Як вибрати картонну коробку – який картон краще? Аналізують вагу, крихкість товарів. Враховується чим скріплена коробка. Альтернативи – скотч, скоби, клей, кріплення вирізами на картоні. Відштовхуються під час підбору від виду, тяжкості, габаритів виробів. Важливі цілі пакування – зберігати чи перевозити?

Гофрокартонні короби включають варіанти з чотирма клапанами, «обгортка», «з'єднання замок», клапани на торці, пенали. Все це ящики, які можна скласти. Є також картонні лотки – використовуються для вітрин, які фінансово доступні.

Виготовлення тари регламентовано спеціальними ГОСТами. Ознайомтеся з ними перед покупкою ящиків.

У наступному матеріалі відповідаємо питанням, навіщо потрібні маркіратори. НЕ пропустіть!