При відкритті магазину або оптового складу замовник стикається з питанням обліку приходу товару та його продажу.

Вибір сканера для штрих-кодів

Перший етап у вирішенні цього питання, це придбання торгової програми, яка даватиме можливість контролювати всі рухи по Вашому бізнесу.
Практично всі рішення засновані на тому чи іншому маркуванні товару спеціальними символами (штрих-кодами). Даний тип маркування дозволяє зашифрувати велику кількість інформації у малому об'єкті.

  • Провідний сканер штрих-кодів;
  • Бездротовий сканер штрих-кодів;
  • 2D сканер штрих-кодів

Другий етап - це придбання обладнання здатного зчитувати та передавати інформацію до торгової програми.
З цього моменту починається вибір: ТСД (термінал збору даних) або сканер штрих-кодів.

Класифікація сканерів для штрих-кодів

Для того щоб зробити свідомий вибір, а не йти на поводу у бренду або продавця, слід трохи розібратися в найпростішій кларифікації сканерів:

1. Сканери для зчитування кодів діляться на класи: початковий, середній промисловий. Різниця в класі відображається на рівні захищеності корпусу.

2. Другий показник це скануючий модуль. Їх три основні типи: лазерний, світлодіодний та фото (іміджер).

Світлодіодний сканер - основний плюс цього модуля, це його не вбиваність. До мінусів ми відносимо низьку швидкість зчитування, близьку відстань для об'єкта сканування.

Лазерний сканер - найбільш поширений тип скануючого модуля, можна зустріти практично скрізь, на ринку вже більше 10 років. До плюсів відносимо велику відстань до об'єкта сканування, і високу швидкість зчитування. До мінусів - крихкість дзеркал, що приймають. Даний фактор пов'язаний з принципом сканування даного модуля, в ньому використовується система дзеркал, яка ловить промінь, що відображає, і передає інформацію на дешефратор. Даний тип сканерів знайшов своє застосування в супермаркетах та аптеках. У своїй більшості, сканери продаються разом з підставками, що дозволяє налаштувати роботу з ними в режимі "вільні руки"

Фото сканер (Image) - на сьогоднішній день усі якісні сучасний скануючі пристрої робляться з таким модулем. Якщо говорити доступною мовою, в цих сканерах штрих-кодів стоїть найпростіша камера, і світлодіоди, які підсвічують штрих-код для кращого зчитування. Сканери штрихкодів з фото модулем відрізняються винятковою витривалістю, високою швидкістю сканування, та кращим відсотком зчитування серед усіх скануючих модулів. Даний тип скануючого модуля чудово показав себе в скануванні затертих, ушкоджених, медичних штрих-кодів. Також ці сканери зчитують штрих-коди з екранів мобільних телефонів.

3. Третій показник це тип сканера: провідний або бездротовий сканер кодів.
Цей фактор також важливий при виборі сканера - якщо у Вас великогабаритний товар або є необхідність у вільному пересуванні по обмеженій території, краще взяти бездротовий сканер штрих кодів.
Якщо сканер кодів Вам необхідний для роботи оператора або касира, то в цьому випадку вам немає необхідності переплачувати за бездротовий модуль, і є сенс купити простий дротовий сканер.

Також слід враховувати можливість сканування як лінійних штрих - кодів, а й 2d кодів чи QR. Сканер для сканування QR кодів універсальний, він може сканувати як лінійні так і 2д коди.

У цій статті ми перерахували на все, що треба звертати увагу в першу чергу при виборі штрих сканера.
Для більш грамотного підходу до вибору, ми рекомендуємо звернутися до продавця консультанта. До його обов'язків входить підібрати найбільш оптимальний сканер під ваше завдання.