Як тільки людина починає свій бізнес пов'язаний з реалізацією свого продукту у маси, він стикається з питанням маркування своєї продукції. Простіше кажучи, йому необхідний друк етикеток у тому чи іншому вигляді.

Правила заповнення етикетки

У кожній країні свої правила щодо інформаційного заповнення, але є загальні характеристики для всіх країн.
1. Етикетка повинна прослужити з моменту надходження товару у продаж і до його покупки кінцевим споживачем.
2. Етикетка має бути "читабельною" тобто мати шрифт, який може прочитати здоровий споживач.

Природно найпростіший і найдоступніший спосіб - це друк на вже наявному устаткуванні, а це в стандарті струменевий або лазерний принтер. Купи пачку А4 самоклейки і вперед - етикетка готова.
Звичайно склад буде не в захваті від роботи з форматом А4, так як ККД там мінімальне, не зручно відклеювати етикетку і марикувати продукцію, але це є дешевий вихід - але не вирішення питання.
І все-таки власник вирішує обійтися на початковому етапі маркуванням А4 - що він має далі?
А далі виникає низка питань, які вже пов'язані зі специфікою реалізації через торгові площі типу Епіцентр тощо.

Етикетка повинна "СЛУЖИТИ" весь термін реалізації товару та бути читабельною.

Спробую грамотно аргументувати доцільність застосування рулонних матеріалів. По-перше - хочу відразу сказати, що ми є виробниками етикетки як рулонної так і листової. Набагато вигідніше продавати листову самоклейку - оскільки відсоток шлюбу при її використанні набагато вищий, через її фізичні особливості.

Область застосування

А4 формат - використовується для друку етикеток у аркушах; - в основному використовується як адресна етикетка; оскільки термін служби такої етикетки не більше 4-5 тижнів за хороших умов зберігання. Це пов'язано з обладнанням, за допомогою якого наноситься друк. Барвники не стійкі до часу та вологи.
А4 формат добре використовувати для друку не змінної інформації - наприклад знову адреси - надрукував 5 аркушів і все - по одній коли треба відділили і все. Якщо є необхідність у маркування продукції, тут є варіант, що вам немає необхідності друкувати цілий аркуш, а потрібно надрукувати 10 етикеток, ви проганяєте цілий аркуш. І решта у вас йде в Шлюб, або ж ви намагаєтеся прогнати лист ще раз, що призводить до додаткового нагрівання та погіршення властивостей акрилового клею.


Але гаразд, ви все ж таки вирішили ускладнити роботу своїм співробітникам і маркуєте листовою етикеткою - що ми маємо - готові листи з необхідною печаткою низької якості - їх передали на склад і - ККД комірника при маркування знижується на 15-20% - чому?
Тому що етикетка не має відстані між етикеток - там є просто просічка - при відділенні етикеток від підкладки виникають застрягання і швидкість обклеювання знижується в рази.

Цінова політика етикеток

Ціна етикеток + - однакова
-для прикладу етикетка у розмірі 40*25 еко - ціна за 1000 - 22,50 грн або 0,0225 за 1 штуку. Ми маємо рулонну етикетку з можливістю нанесення наскрізної інформації та відмінно зчитуваної сканерами. Немає проблем із касами та чергами.
Я додав би ще 7% на 1000 на ресурс термоголови.

А4 формат - найближча 65 на аркуші - 38*21 - це розмір менше, але я це врахую при ціні.
Середня ціна за 1 пачку - 150 грн у ній 6500 етикеток - ціна за 1 етикету вже 0,02307грн + тонер,+шлюб+зниження ККД загалом - А4 формат використовують тільки ті, хто не може собі дозволити принтер для друку рулонної етикетки