Какой детектор валют выбрать - Фото №2

Сучасний ринок пропонує різноманітність інноваційних пристроїв для перевірки грошей. Є можливість вибрати вартість, функціонал. Але головним завданням, як і раніше, залишається надійність. Читайте нижче про види, переваги різних пристроїв - на що звертати увагу, вирішуючи, який детектор валют купити.

Переглядовий або автоматичний детектор валют. Який обрати?

Прилади поділяють на групи за основними факторами – хто визначає справжність, хто - тип детекції. Вирішимо, який детектор валют кращий, розглянувши першу категорію:

  1. Переглядові - рішення про справжність, фальшивість купюри приймає людина. Вона поміщає гроші в спец. кишеню, вони просвічуються певним спектром, виявляються специфічні знаки – користувач аналізує побачене на око. Для прийняття рішення потрібно знати відмінні мітки грошей.
  2. Автоматичні - автомати знімають відповідальність з оператора – після просвіту грошових знаків обробляють дані самостійно (використовують процесор), виводять на дисплей вердикт або повідомлення про фальшивку.

Який валютний детектор краще вибирають залежно від обсягів грошового потоку, необхідної швидкості перевірки, допустимих витрат на купівлю техніки. Переглядові працюють повільніше через людський фактор, коштують дешевше. Автомати надійніші, оперативніші, дорожчі.

Який детектор валют вибрати – ультрафіолетовий чи інфрачервоний?

За особливостями перевірки є такі, що використовують інфрачервоне світло, ультрафіолетові, оптичні, магнітні, геометричні, що використовують відбите або біле світло, спектральні прилади. Перші 2 групи найбільш популярні:

  1. Ультрафіолетові детектори виявляють люмінесцентні зображення, мітки, волокна ультрафіолетом. Справжні гроші не світяться, фальшиві - навпаки. Стаття «Ультрафіолетовий детектор валют – як користуватися» розповість більше корисного.
  2. Інфрачервоні детектори визначають символи, нанесені на купюру фарбами. Гроші захищають подібною обробкою, тому на оригіналах видно метамерні елементи.

Более надежными считаются инфракрасные детекторы валют. Подделать метамерные символы сложно и дорого, такой тип детекторов без труда распознает ненастоящие деньги.
В теме «Инфракрасный детектор валют – как использовать» подробнее рассказано о надежности и преимуществах таких моделей.

Який детектор валют купити, на що звертати увагу під час купівлі?

Асортимент моделей варіюється за критеріями:
  • габарити, вага, портативність;
  • пропускна можливість приладу – скільки часу може працювати без перерви;
  • набір додаткових функцій габариты, вес, портативность;
  • споживання енергії;
  • виробник (рівень якості техніки загалом, термін експлуатації, гарантії).

Як вибрати детектор валют і який кращий - усе залежить від обставин користувача, які в нього обсяги робіт, де використовуватиметься пристрій і скільки він має працювати на день, що крім грошей розраховують перевіряти.