Что такое стрейч пленка - Фото №2

В асортименті пакувальних матеріалів прозора кольорова плівка, яка зручно розтягується, користується величезною популярністю, фігурує в сотні сфер для різних цілей. Стрейч плівка – що це у питанні виробництва, властивостей, видів? Поговоримо про це більше.

Як виготовляється стрейч-плівка?

Залучають спец. обладнання, точніше – виробничий ланцюг. Включає техніку, що обслуговує персонал. Є 2 способи виготовлення стрейч-плівки - плоскощілинний, видувний. Перший ефективніше, потребує більше витрат, якість продукту вища.

Етапи виготовлення:

  1. Витратну сировину (поліетилен) поміщають у ємності, нагрівають, плавлять.
  2. Вступає в дію шнек «черв'ячний» - штовхає сировину, що розм'якшилася, до голівки екструзії.
  3. Витратник набуває консистенції сметани.
  4. Вона валиком розкочується у плівку, яку ми звикли бачити.

Товар, який необхідно одержати на виході, впливає на нюанси робочого методу. Залежно від необхідної щільності, термоусадки, багатошарові етапи, технології варіюються. Щоб виріб мав потрібну прозорість, рівномірну намотування, ін., в хід йдуть маткові суміші, рідкі клеючі добавки.

Що таке стрейч плівка: види і характеристики

Ділять упаковку на тонку, товсту. Тонкий варіант відрізняється товщиною 5-11мікрон, він служить для ручного пакування харчової продукції, використовується в магазинах, побуті. Товстий аналог товщиною 13-30 мікронів. Цей вид правильніше називати пакувальною плівкою. Промисловий витратний матеріал, розрахований для зберігання, перевезення великих партій товарів. Зустрічається на піддонах складських баз та ін.

Ключові параметри:

  • товщина (впливає на довговічність упакування, надійність);
  • вид сировини – ПВХ, поліетилен (тягнучість, липкість);
  • кількість шарів;
  • прозорість, колір – упаковані товари мають бути помітні

Стрейч практично немає обмежень у питанні застосування. Більше читайте у статті "Де використовується стрейч плівка".

Щоб при використанні отримати переваги – захист від вологи, бруду, зчеплення вантажів в одне ціле, здатність стрейчого липнути один до одного, але не до товару, стійкість до температурних перепадів, тощо, відштовхуйтеся від умов, цілей, у яких матеріал буде використовуватись.