Чем отличаются детекторы валют для бизнеса и приватного использвания - Фото №2

У темі «Вибір лічильника для банкнот та монет» ми говорили про відмінності/фактори купівлі техніки. Сьогодні обговоримо відмінності машинок для перевірки банкнот для ділового/приватного використання. Є 2 ключові моменти – набір функцій, потужність. Також пристрої варіюються за ціною.

Яку модель оптимально взяти – читайте нижче.

 

Валютні детектори для бізнесу: види, опції

Валютні детектори розраховані великі обсяги готівки. Розрізняють:

  1. Універсальні прилади Середня вартість. Перевірка на справжність за різними ознаками. Детекція купюр, цінних паперів, білетів, сертифікатів. Використовуються в торгових точках, на АЗС, метро, ​​офісах, пунктах обміну. Середня потужність.
  2. Автомати. Коштують дорожче, здійснюють перевірку магнітну, ультрафіолетову, інфрачервону, спектральну, тощо. Працюють від мережі 220В, використовуються всюди. До стандартних функцій додається сортування, опція роботи з пачкою. Середня швидкість – купюра за секунду.
  3. Професійні пристрої. Перевіряє гроші за всіма можливими ознаками. Використовуються після навчання. Працюють з банкнотами, цінними паперами, ін. Найдорожчі, габаритні, потужні. Розгорнутий набір функцій. За сферою використання обмежень немає.

У статті "Як правильно вибрати детектор валют" читайте про інші фактори покупки.

Особливості грошових детекторів для приватного використання

Навантаження на такі пристрої в рази нижче – вони менш потужні, мають скромний робочий ресурс/термін служби. Набір функцій мінімальний. Др. Особливості машин приватної сфери:

  • доступна ціна - у кілька разів менша, ніж у проф. сектори;
  • легкість/компактність;
  • портативність – прилад легко брати із собою;
  • виконують лише функцію перевірки (найчастіше детекція ультрафіолетовим світлом).

Пристрої нерідко виготовляють у вигляді брелоків/ручок – зручно носити у кишені одягу, сумці. Вони підходять як подарунок. Застосовуються до роботи (кур'єр, експедитор, т. буд.), для індивідуальних цілей. Працюють гаджети від батарей, акумуляторів.

Купуючи промислові/приватні детектори, звертайте увагу на компанію-виробника – це гарант якісного/довговічного товару.

Також при виборі цієї техніки розумно звернути увагу на кешбокси, які забезпечать безпеку/порядок перевірених купюр. Читайте про моменти вибору у темі «Як підібрати грошову скриньку»