Выбрать термоэтикетку - Фото №2

Як правильно вибрати термоетикетку для маркування саме Вашого продукту?

1. Розмір етикетки

Слід пам'ятати, що інформація має бути читаною, шрифт може змінюватись від 4 до 9 пунктів залежно від дозволу друкованої голови Вашого принтера. Також слід пам'ятати що існують певні вимоги до розміру штрих-кодів. Це пов'язано з характеристиками сканерів зчитування кодів, при використанні системи кодування EAN 13 ширина коду повинна бути не менше 2см висота не менше 1,5 см. Такий розмір може гарантувати нормальну зчитуваність у більшості сканерів штрих-кодів.

2. Матеріал термоетикетки

Існує 2 основних варіанти термоетикеток: еко та топ.
Для етикетки Еко характерна висока чутливість до підвищених температур і фізичних впливів, тобто при терті та нагріванні вона темнітиме і змінюватиме свою структуру.

Де застосовується етикетка Еко - скрізь, де є необхідність короткочасного маркування:

  1. аптеки
  2. продукти харчування з маленьким терміном реалізації
  3. стоковий одяг
  4. етикетка для ваг

Якість ТОП етикетки значно відрізняється від свого дешевшого аналога. Етикетка ТОП має додатковий захист у вигляді поліетиленового напилення, якого не видно без спеціального обладнання. Візуально етикетка відрізняється від того, що має невеликий відблиск. Фактично при попаданні вологи на етикетку ТОП, крапля повинна скотитися не просочивши верхній шар. І якщо після цього протерти поверхню, від вологи не залишиться навіть сліду. Якщо те саме зробити з Еко - вода проникне крізь пори паперу і порушить термо шар. Візуально залишиться пляма без термошару. Топ етикетка призначена для маркування товару зі строком реалізації понад 4 тижні.

3. Клей.

Термоетикетка може поставлятися з різними клейовими основами. Основи можуть відзначитись своїми характеристиками. Розрізняють 2 основні види клею - акрил (водна основа) та каучук. У кожному основному вигляді можуть бути кілька підвидів вузькоспеціалізованих - для прикладу акриловий клей може мати формулу, яка спеціально призначена для маркування скляних поверхонь і при знятті не залишає сліду.

Термоетикетка на акриловому клеї призначена для безпосереднього маркування продукції - тобто не упаковку, а товар. При цьому поверхня продукції повинна мати плоску форму та бажано знежирена. Також необхідно пам'ятати про умови маркування - температура рулону етикетки перед поклейкою не менше 10 градусів, температура товару не менше 5 грн. Так само площа контакту термоетикетки з поверхнею має бути не менше 80% від її розміру.

Термоетикетка на каучуковому клеї призначена для маркування продуктів харчування, що зберігаються або перевозяться при 0 темпаратурах. Так само її можна використовувати для маркування товару, який має складну поверхню: шини, картонні короби, залізні бочки тощо.