Печать штрих-кода - Фото №4

Перед початком виробництва перше про що має подумати підприємець – це облік та контроль за продукцією. Яким чином можливе здійснення цього завдання? Найпростіше і найдоступніше рішення на сьогодні, маркування продукції через друк штрих-кодів.

Як надрукувати штрих-код?

Друк штрих-кодів здійснюється на спеціальних термо- або термотрансверних принтерах. Друк штрих-коду оперативно здійснюється в офісі, виробництві за допомогою спеціального або офісного принтера. Звичайний офісний принтер може друкувати штрих-код на звичайному аркуші формату А4. Етикетка А4 самоклейка продається в пачках по 100 аркушів, і може бути розділена (просічена) на різну кількість сегментів. Залежно від заповнення етикетки штрих-кодом та текстом ви вибираєте свій розмір. Якщо ви не знаєте який обсяг інформації буде на етикетки, слід купити самоклейку А4 без просічки, таким чином ви можете створити довільний макет і потім вирізати необхідний вам розмір.

Такий метод друку штрих кодів цікавий при малих потребах маркування, так як він має низький ккд при друкуванні та поклейці.

Печать штрих-кода - Фото №5

 

Якщо друк штрих коду набуває середніх та промислових обсягів, треба купити принтер для друку штрих кодів. Такий пристрій для друку етикеток є спеціалізованим і допоможе знизити вартість стікера до мінімуму, збільшити ККД співробітника, скоротити час на марування товару. Також рулонний друк етикеток і штрих-кодів дозволить використовувати аплікатор етикеток.

Печать штрих-кода - Фото №6

 

При цьому слід пам'ятати, що принтери використовуються для друку етикеток і штрих-кодів на продукцію з малим терміном реалізації. Термотрансферний принтер, це універсальний друкарський пристрій, який може наносити друк практично на будь-яку підготовлену поверхню, а великий асортимент витратних матеріалів дозволяє досягти максимальної стійкості до зовнішніх впливів.

На чому можна друкувати штрих-код? - Етикетка, що самоклеїться в рулонах з паперу, поліпропілену.

Програма друку штрих-кодів

Перед тим, як Ви придбали принтер етикеток, поцікавтеся наявністю в комплекті редактора для створення шаблонів етикеток та друку штрих-кодів. Якщо з принтерів йде подібна програма, то це дозволить Вам без підготовки почати працювати з перших хвилин отримання принтера.

Де взяти штрих-код?

Штрих-код надається спеціальним державним органом. Він індивідуальний. І якщо Ви збираєтеся реалізовувати свою продукцію через торгові мережі, бажано офіційно зареєструвати свій код.
Якщо штрих-код буде використовуватися для внутрішнього обліку, ви можете скористатися випадковим підбором цифрових значень з наступним закріпленням отриманого значення за товаром.

Чим і як рахувати штрих-код?

Штрих-код зчитується спеціальними пристроями - сканером штрих-кодів або терміналами збору даних.
Сканер штрих-кодів - це ручний дротовий або без дротовий пристрій для зчитування і передачі даних в торгову або складську програму.
Термінал збору даних - це пристрій, що зчитує, яке в залежності від свого класу, може мати можливість накопичення, обробки і передачі даних в різних режимах. ТСД це маленький комп'ютер із вбудованим сканером, адаптований до роботи на складах і виробництвах.