Какой сканер штрих кодов лучше - Фото №2

Сфера торгівлі потребує чіткого та систематичного підходу. Налагоджені робочі процеси – запорука успіху. Кожен підприємець запитує, який сканер штрих кодів кращий. Також важливий вибір лічильника для банкнот та монет. У цій статті пропонуємо розібратися з питанням, який сканер кращий.

Як вибрати сканер штрих-коду: основні моделі

Апарат призначений для зчитування інформації з маркування продукції. Він зчитує вміст та пересилає його на комп'ютер чи касовий апарат.

Сьогодні існує найширший асортимент моделей, що відрізняються технічними характеристиками та можливостями. Варто відзначити, що найдорожчий варіант не завжди є найкращим. Запитуючи, який сканер купити, потрібно враховувати умови, де використовуватиметься обладнання.

Щоб зрозуміти, який сканер краще, спочатку потрібно ознайомитись з тим, які варіанти взагалі бувають. Отже, сьогодні виробники пропонують такі різновиди сканерів:

  • ручні контактні (їх ще називають світлодіодними);
  • лазерні;
  • багатоплощинні;
  • вбудовані;
  • BlueTooth моделі.

Кожен із варіантів має особливості та технічні характеристики. Вирішувати, як вибрати сканер, потрібно відштовхуючись від умов, де він працюватиме.

Додаткові рекомендації, як вибрати сканер штрих-кодів під свій бізнес

Т.к. модельний ряд дуже широкий, робити вибір потрібно відштовхуючись від індивідуальних потреб. Наприклад, для супермаркетів та продуктових магазинів підійдуть одні моделі, для магазинів одягу та бутіків, інші.

Як перевірити сканер штрих кодів – теж поширене питання. У цьому зможуть допомогти спеціалісти. Необхідне встановлення обладнання та його налаштування. Після підключення проводиться невеликий тест і техніка запускається в роботу. Провести подібні маніпуляції можна самостійно, достатньо дотримуватись рекомендацій, вказаних в інструкції. За потреби можна викликати фахівців, які все встановлять та підключать. Фахівці розкажуть, як працює сканер штрих-кодів і як ним користуватися.