Как выбрать терминал сбора данных - Фото №2

Сучасна торгова промисловість поряд із найменшими магазинчиками, де колектив складається до 5 працівників, автоматизує облік за допомогою техніки, що зчитує штрих-коди. Термінал збору даних (скорочено ТСД) вважається одним із оптимальних та ефективних пристроїв у системі, що відповідають за вичитування, збереження, оброблення, аналіз інформації. Як вибрати термінал збору даних - головне питання, що цікавлять багатьох підприємців-початківців у сфері торгівлі.

Особливості обладнання та його технічні характеристики

Термінал збору даних - це портативний пристрій із вбудованим внутрішнім сканером, який має програмне забезпечення, екран та клавіатуру.

ТСД допоможе вирішити проблеми пов'язані з:

  • помилками, що гальмують роботу;
  • з пошуком артикулів на складах та збором складних замовлень;
  • з відвантаженням та прийому товарів, що займають багато часу;
  • з продукцією, яка не має логічно структурованого сортування.

На ринку виділяють тисячі варіацій: від простих до складних, з наявністю потужної оперативної пам'яті, сенсорним дисплеєм, звуковою та світловою індикацією, ін. -порт).

Рекомендації спеціалістів

Щоб уникнути матеріальних втрат, помилок та проблем з відвантаженням, затримок та незадоволених клієнтів, організації потрібно не лише придбати термінал, а й знати, як вибрати найкращий. Фахівці твердять: «Краще один раз вкластися в якісний прилад, аніж змінювати їх через несправність та збій у системі!». Хороший ТСД збільшить прибуток та підвищить загальну працездатність.

Важливо знати, як працює термінал збору даних та як ним користуватися. Враховуйте тип сканера та ємність акумулятора під час вибору (скільки годин заряду він витримує).

Знаючи особливості, застосування і як вибрати термінал збору даних, покупка не перетворитися на марну витрату грошей, а виконуватиме всі функції і вирішуватиме багато завдань, тим самим звільняючи багато часу користувача. Також рекомендуємо ознайомитися з тим, що таке принтери, яких типів вони бувають.