Як правильно вибрати риббон ​​для термотраснферного принтера для друку етикеток.

Риббони Citizen

Риббони Zebra TLP Риббони Zebra GK

Риббони TSC Ріббони Godex

Риббони WAX Риббони WAX / Rezin Риббони Rezin

Перше про що варто задуматись – скільки часу має прослужити надрукована інформація? Тобто якийсь якісний склад риббона має бути.
-Якщо є необхідність у короткочасному маркуванні до 6-9 місяців, можна використовувати риббон ​​з малим вмістом смол Wax. Така барвна стрічка дозволить якісно надрукувати необхідний текст, але буде не стійкою до тертя та вологи.
-У випадку, якщо Вам необхідно друкувати етикетку з терміном служби від 9 місяців до 3 років, ми рекомендуємо використання змішаного типу фарбуючої стрічки Wax/Rezin. Така стрічка дозволить наносити контрастний, якісний друк тексту та графіки, у поєднанні з високою опірністю тертю та волозі. Також слід враховувати, що даний тип риббона може наносити інформацію як на папері так і на плівках.
-Для друку етикеток тривалого зберігання використовується риббон ​​на основі смол - Rezina - така термотрансферна стрічка, що фарбує, наносить інформацію на плівки і не чутлива до вологи. Цей тип риббона найдорожчий і рекомендується його використання лише у разі нагальної потреби.

Друге правила вибору риббона - це фізичні характеристики - цей фактор найчастіше є причиною повернення продукції.
Вибір риббона відбувається за такими характеристиками: внутрішня втулка, ширина риббона та довжина намотування. Це основні параметри фізичного вибору стрічки, що фарбує.
Практично всі бренди намагалися внести свої зміни до параметрів риббону, тим самим збільшуючи продаж власного продукту.

На сьогоднішній день ми маємо такі риббони на ринку:
втулка: 12мм та 25мм
метраж: 70,74,100,110,270,300,450,600 метрів
ширина риббону стандартна: 55, 64,84,90,105мм

Принтери початкового рівня в основному використовують втулку та риббони меншого діаметру, але тут бувають винятки, тому рекомендую при замовленні називати точну модель принтера.
Термотрансферні принтери середнього та промислового класу використовують риббони на втулці 25мм та намотування від 300 метрів.

Спробую конкретизувати за найпопулярнішими моделями:
Риббон ​​Citizen CL S-321 - використовує риббон ​​зі втулкою 12мм, ширина втулки 10см, метраж 74-100 метрів.
Ріббон Citizen CL E-321 - це свіжіша модель принтера і тут вже використовується риббони промислового намотування - втулка 25мм і довжина риббона до 300 метрів.
Ріббон Citizen CL S-621 – це найбільш популярні моделі принтерів етикеток – риббон ​​для Citizen CL S-621 використовується в промисловому виконанні – втулка 25мм, ширина від 30мм до 110 мм, довжина намотування 300 метрів.
Ріббон Citizen CL S-631 - це дуже популярна модель принтерів етикеток - риббон ​​для Citizen CL S-631 використовується в промисловому виконанні і тільки преміум класу-втулка 25мм, ширина від 30мм до 110 мм, довжина намотування 300 метрів.
Всі інші принтери Citizen використовують риббони тільки промислового намотування.