КАК С ПРИНТЕРА СКАНИРОВАТЬ ДОКУМЕНТ НА КОМПЬЮТЕР - Фото №2

Ми вже обговорили, що таке принтери та яких типів вони бувають. Поговоримо про те, чим техніка може бути корисною, зокрема як через принтер сканувати текст на комп'ютер. Це проста операція, яка може спричинити складнощі у тих, хто робить подібне вперше.

Як за участю принтерів відсканувати інформацію на комп'ютер: введення

Відповідь на це питання стане у нагоді не тільки для роботи з текстовими даними. Перенесення підлягають:

  • малюнки, фото;
  • таблички;
  • графіки;
  • штрих-коди, ін.

В силу такого асортименту інструкція, як сканувати документи з принтера на комп'ютер, буде корисною в різних сферах - офісної, торгової, складської, ін.

Щоб розпочати, знадобиться ПК з функцією сканування (потужність, марка, тип техніки не важливий) та скан-принтер. У дії, як сканувати комп'ютер з принтера, важливу роль відіграють відповідні драйвера. В ідеалі підійдуть програми, що справляються з прямим призначенням, плюс різні мови (що більше, тим краще).

Як сканувати з комп'ютера до принтера: корисне ПЗ

У темі, як сканувати документ із принтера на комп'ютер, програмне забезпечення є надлишком. Популярні утиліти:

  1. ABBYY FINEREADER – «знає» понад 150 мов.
  2. VUESCAN - дуже проста у використанні, коннектиться з різними типами комп'ютерів, планшетів, тощо, зберігає документи у різних форматах – TIFF, PDF, JPEG.
  3. CUNEIFORM - 20 мов, гарні функціональні можливості.

Не всі ПЗ безкоштовні. Як сканувати з принтера на комп'ютер і не вкладати гроші? Відповідь – безкоштовні програми. У наведеному списку є CUNEIFORM.

Якщо в ситуації перенесення текстової та ін. та на комп'ютер ви шукаєте класичне рішення, відкрийте на комп'ютері «МАЙСТЕР роботи зі сканером». Завантаження, встановлення, оплата не знадобиться.

Як з принтерів відсканувати документи на ПК: інструкція

Залежно від моделі комп'ютера, порядок сканування на комп'ютер з принтерів може відрізнятися. Базовий перелік кроків:

  1. Якщо драйвера не встановлені, почніть із цього. Вони є на диску друкованого девайса або в мережі.
  2. Паперовий носій з інформацією помістіть під кришку. Щоб усе пройшло успішно, лист кладуть рівно і обережно на скло, вниз стороною, де роздруковано інформацію, опускають кришку.
  3. У пусковому меню вибирають розділ пристроїв та принтерів, правою кнопкою натискають на потрібне, у списку – на скан-функцію.
  4. Як сканувати комп'ютер за допомогою принтера, коли команда запустилася? У вікні вкажіть параметри – формат, колір, тощо.
  5. Далі на скан-девайсі засвітиться індикатор початку. Результат з'явиться на екрані. Як відсканувати комп'ютер з принтера і не втратити результат? Клік мишкою на «Імпорт» та вибір папки.

Готово!

Що робити, коли потрібна висока деталізація?

Визначте якість, яку важливо отримати після перенесення даних з одного носія на інший. Якщо потрібний максимальний скан, важливо встановити дозвіл. Допоможе функціонал DPI. З документами його використовувати особливе значення немає. Ось підказка, як з принтерів відсканувати на комп'ютер, якщо це зображення або код:

  • моментальне перенесення без розпізнавання вимагатиме установки параметра 100-200 DPI;
  • помірне розпізнавання тексту – 300-400;
  • ідеальна детальність зображення – 500-600.