Как работает сканер штрих кодов и как им пользоваться? - Фото №2

Кожна людина якщо не стикалася, то хоча б один раз чула про сканер штрих-кодів. У будь-якому магазині каса оснащується таким приладом. Навіщо ж потрібно пристрій? Які функції воно виконує? Як працює сканер штрих-кодів? У яких варіантах є на ринку касового обладнання? Як користуватись сканером штрих кодів? Розкажемо у цій статті. Також вам буде корисно дізнатися, як працює термінал збору даних і як ним користуватися.

Принцип роботи та функціонал

Щоб дізнатися, як працює сканер штрих коду, розберемося в його завданнях, структурі та функціях. Пристрій необхідний полегшення введення даних про продукт, який пробиває продавець під час розрахунку з клієнтом. Він безпосередньо працює через програму касового обліку. Його основне завдання – полегшити ручне введення товару, оскільки це трудомісткий і тривалий процес, який затримує роботу.

Вони представлені в різних варіантах, наприклад, світлодіодні та лазерні, а також фотосканери. Принцип роботи полягає в наступному: штрих-код, розміщений на етикетці, просвічується за допомогою світлодіодних елементів. Світло, що відбивається на поверхні, проходить крізь матрицю, де зчитуються та кодуються інформаційні дані та потрапляють у носій.

Як налаштувати сканер штрих-коду: особливості

Існує кілька типів підключення апарату: COM чи USB, перехідник. Фахівці рекомендують налаштовувати прилад через пряме підключення – на комп'ютер потрібно встановити драйвер, що йде в базовій комплектації. Принцип налаштування:

  1. Спочатку слід відсканувати код для ведення пристрою в режим налаштувань.
  2. Потім користувач сканує один код із трьох.
  3. Завершальний етап: зчитується спеціальний код.
  4. Після цього апарат виходить з режиму настройки і зберігає нові параметри.

Важливо: якщо у вас немає інструкції в друкованому вигляді, то необхідно роздрукувати сторінки з кодами, тому що багато хто з них не обчислює дані з електронних носіїв.

Сканер штрих-кодів: як користуватися приладом

Етапи користування пристроєм, що сканує, не так складні, як здається. Крок перший – вибрати потрібний сканер штрих-коду. Крок другий - вибір касового апарату. Крок третій – підключити сканер та апарат та налаштувати конфігурування пристрою. Цей пункт найбільш важливий! Спочатку здійснюється підключення сканера та апарату, налаштовується швидкість обміну та параметри порту.<ё

Який сканер штрих-кодів краще – вирішувати вам.