Как правильно выбрать детектор валют - Фото №2

Поговоримо про тему, який детектор валют купити, на що звертати увагу при виборі пристрою? Швидка перевірка грошових знаків на справжність важлива у багатьох сферах бізнесу та приватному житті, наступна інформація стане у нагоді кожному.

Апарати для автентифікації банкнот: види техніки

Перевіряючи банкноти, пристрій виявляє особливості, що відрізняють оригінал від фальшивки. Виходячи з цього обладнання ділять на:

  1. Автоматичне/переглядове - загальний поділ техніки.
  2. Перегляд буває інфрачервоним/ультрафіолетовим. Т. е. орієнтується на елементи, що проступають в ІЧ/УФ-випромінюванні.
  3. Апарати для перевірки справжності банкнот автоматичного типу ведуть перевірку за геометрією, фарбами, магнітними мітками, щільністю оптичної, пр. ознаками на купюрах.

Наведені варіанти відрізняються надійністю, вартістю, нюансами перевірки. Який найкращий детектор валют? Якщо ви не обмежені фінансово, хочете отримувати швидку/стовідсоткову детекцію, вкладіть кошти в переглядові інфрачервоні пристрої або в автомати. Який би гаджет ви не вибрали, ознайомтеся із процедурою грошової детекції. Про інструкцію перевірки читайте у матеріалі «Як перевіряти гроші за допомогою детекторів валют».

Як вибрати детектор валют - на що ще орієнтуватися при покупці?

Вибираючи техніку, дивіться не лише на її можливості, а й на особливості вашого бізнесу – специфіку, обороти, інше.Шпаргалка, який купити детектор валют, включає пункти:

  • з якою валютою/валютами ви регулярно маєте справу;
  • які обсяги готівки потрібно перевіряти щодня? Вибір лежить між малою, середньою, великою пропускною здатністю;
  • швидкість операцій;
  • потрібний варіант детекції – потрібна перевірка грошей на справжність ультрафіолетом чи ін. опції?;
  • де буде розміщуватися пристрій, який бажаний розмір/вага;
  • галузь роботи.

Один із ключових параметрів вибору – наскільки надійний виробник. Перед покупкою перевіряйте надійність бренду-виробника, сертифікати/гарантії на товар.

Складається помилкове враження, що техніка потрібна лише у діловій сфері. Грошова перевірка стане в нагоді у приватному житті. Читайте матеріал «Чим відрізняються детектори валют для бізнесу та приватного використання».