Как подобрать денежный ящик - Фото №2

Купівля лічильної машинки, про яку детальніше розказано у матеріалі «Вибір лічильника для банкнот і монет», часто йде паралельно з придбанням кешбоксу. Касовий лоток для грошей допомагає автоматизації торгової, банківської, ін. Він пропонується сучасними виробниками в асортименті розмірів, матеріалів, замків, ін. Розглянемо види найменувань. На що звертати увагу при покупці?

Грошова скринька для каси: види, особливості

Функції кешбоксу – акуратне/безпечне зберігання банкнот/монет на робочому місці касового співробітника. Особливості конструкції включають наявність осередків для паперових грошей, монет, цінних паперів. Комірок буває 4-13. Сортувати готівку зручно за номіналом.

Грошова касова скринька відрізняється від аналогів за моментами:

  • розміри;
  • варіант відкриття – горизонтальні/вертикальні моделі;
  • кількість/глибина секторів усередині;
  • як пристрій інтегрується у робоче місце – врізні/портативні аналоги;
  • матеріал виготовлення – пластиковий/металевий лоток до каси. Внутрішнє оздоблення практично завжди виконане із пластику;
  • відкриття ключем/автоматичне – за допомогою комп'ютера.

Більшість моделей поєднують механічне та автоматичне відкривання, можуть з'єднуватися з касовим апаратом, фіскальним реєстратором, принтером.

Вибираємо грошову скриньку для каси: на що звертати увагу<

Почніть з відповіді на питання, де використовуватиметься пристрій, з якою інтенсивністю. Враховуйте моменти:

  1. Надійність. Її забезпечить вигляд замку, наявність звукового сигналу, матеріали, кнопка тривоги, пристрій направляючих. Лоток у касу з електронним замком надійніший за механічний. Але його складніше розкрити при виниклих проблемах. Оптимально вибрати комбіновані моделі.
  2. Функціональність. Комфортніше використовувати найменування з великою кількістю грошових осередків. Краще, якщо вони виймаються. Повинні бути спеціальні затискачі для купюр.
  3. Зручність. Важливо, щоб касовий лоток для співробітника інтегрувався в робоче місце. При покупці зверніть увагу на просторову орієнтацію/розмір пристрою.

Зверніть увагу на супутні товари. Разом із кешбоксом купують машинки-детектори для перевірки купюр. Знайомтесь з найменуваннями у темі «Чим відрізняються детектори валют для бізнесу та приватного використання».