ГДЕ И ЗАЧЕМ ИСПОЛЬЗУЕТСЯ РИББОН, КАК ВЫБИРАТЬ ЭТОТ РАСХОДНЫЙ МАТЕРИАЛ - Фото №2

Корисні поради щодо підбору техніки читайте в матеріалі «Як вибрати принтер етикеток». Зараз поговоримо про розхідники, їх якість та вибір. Читайте нижче, що таке риббона.

Рібон: визначення, використання, види

Витратник представляє барвникову стрічку, розраховану на термотрансферні принтери. Служить основою швидкого, якісного нанесення текстів, графіки, кодів.

Що таке риббон ​​на кшталт основи? Базою є поліестер. З одного боку у нього фарба, з іншого – склад, що змащує, завдяки якому стрічка плавно ковзає по термічній головці.

Основи відрізняються нюансами. Буває:

  1. Віскова основа (WAX). Переваги – натуральність, низькі температури для роботи.

  2. Смоляна (RESIN). Основа із смоли-синтетика. Плюси – зображення підвищеної стійкості до зовнішніх дій.

  3. Комбінація перших двох (WAX+RESIN). У складі синтетика та натуральний віск. Поєднує переваги перших двох.

Рібони потрібні в сферах торгівлі, виробництва, логістики, охорони здоров'я та ін. Головна перевага - довговічний ефект, на якість якого не впливають вологість, зниження температур, світло.

Інші важливі відмінності риббонів

Асортимент розхідників великий. Вибір можна робити не тільки за якісними факторами, але за геометрією або естетикою риббонів. Існують різні кольори, а також кілька варіантів ширини.

Під час вибору стрічки враховуйте моменти:

  • температурний режим зберігання;

  • необхідна вологість;

  • попадання сонячного світла;

  • друкарське обладнання, яке використовуєте. Важливо, щоб тип стрічки підходив до форми термічної голівки, а ширина витратного матеріалу – обладнання в цілому.

Якщо не дотримуватись рекомендацій зберігання, навіть дорогий і якісний розхідник починається «фарбуватися», «сипатися».

При покупці звертайте увагу на компанію-виробника: як давно на ринку, що робить, які гарантії, які відгуки клієнтів на товари?

Що таке риббон ​​з погляду сфери використання

Вибір розхідників набуває особливого значення з урахуванням сфери застосування. Для кожної потрібний різний рівень якості. Воскові стрічки за стійкістю зображення та якості дають середній результат, популярні у різних галузях. Рібони на смолі дуже контрастні та довговічні, ідеальні для застосування у промисловості. Змішані варіанти (смола+віск) оптимальні у торгівлі.