ФЛЕКСОПЕЧАТЬ - ЧТО ЭТО: ОПРЕДЕЛЕНИЕ И ДОСТОИНСТВА МЕТОДА - Фото №2

ФЛЕКСОПІЧУВАТИ - ЩО ЦЕ: ВИЗНАЧЕННЯ І ГІДНОСТІ МЕТОДУ

Раніше ми писали, як підключити сканер штрих-кодів до 1с. Час дізнатися все про флексодрук. Про суть процесу, його особливості та переваги читайте нижче.

Що таке флексодрук: визначення технології

Флексодрук (ін. Флексографія) – варіант нанесення даних з високою роздільною здатністю. Контрастність, підвищена якість зображення можлива за рахунок того, що технологія використовує розхідники низької в'язкості у поєднанні з гнучкими флексоформами.

Флексографія - що це з технологічної точки зору? Переваги процесу у цьому, що він входить у групу простих операцій, вимагає довгого етапу підготовки, не використовує дорогі ресурси.

Що таке флексодрук за своєю суттю? Особливості методу:

  • т.з. «високий» друк – форму мають вище поверхні, яку наносять дані;
  • кліше служать гумові гнучкі пластини;
  • перенесення даних проводиться хім. гравіюванням;
  • пластинку-кліше прикріплюють до валика, наносять на неї барвник, потім інформацію переносять на поверхню.

Що таке флексографії з технічного боку читайте далі.

Все про флексодрук – особливості техніки

Задіюється досить складна техніка (на кілька барвників) із великим функціоналом. В обговоренні питання, що таке флексографія, важливі існуючі типи обладнання:

  1. Секційні машини. Кольори розташовані в окремих циліндрах. Пристрої підходять для перенесення картинок на габаритні основи (наприклад, картонні ящики).
  2. Ярусні агрегати. Вузли з кольорами розміщені вертикально. Ярусна флексографія – що це і чим відрізняється від секційної? По-перше, це найбільш ранній метод із відомих. По-друге, тут можливий контроль натяжки розхідника. Ідеально працює на щільній поверхні./li>
  3. «Планетарні» прилади. Навколо кожного циліндра є вузли кольору. За рахунок системи матеріал не тягнеться, без проблем проходить навіть тонкою основою. В результаті максимально якісно поєднуються фарби.

Ціна флексодруку залежить від варіанта техніки, використовуваної основи, розміру партії та ін.

Флексодрук - що це за технологія у питанні переваг

Метод підходить для використання на самоклейці, паперових та картонних основах (ламінованих, крейдованих, зі спец. обробкою), металізованій фользі, плівках-полімерах, тканинах.

Вибір на його користь роблять і з інших причин:

  • наносить зображення на матеріали, з якими «не працюють» ін технології (фольга, плівка, ін.);
  • обслуговує рулонну упаковку;
  • фарби безпечні при нанесенні на пакування продуктів харчування;
  • оптимальне розподіл розхідників, отже розумніша на флексодрук ціна.

Флексографія економічна для великих замовлень, обробляє основу високої товщини, мінімальна за відходами, універсальна, при необхідності потребує спиртові або водні фарби, процес може поєднуватися з ламінуванням, тисненням або склейкою.

Про конкурента даної технології – термотрансферний друк, а точніше про розхідник для неї розповість стаття «Що таке риббон».