Этикетки Zebra - Фото №2

У статті розглянемо витратні матеріали для принтерів друку етикеток Zebra.

На що треба звернути увагу під час підбору витратних матеріалів Зебра

Перше на що треба звернути увагу під час підбору витратних матеріалів Зебра - це тип принтера. Компанія Zebra пропонує 2 типи принтерів друку штрих-кодів.

Термопринтери та термотрансферні принтери друку етикеток. Найпростіше зрозуміти який у Вас принтер, це звернути увагу на його повну назву - якщо ви бачите назву літери LP або після цифрового закінчення моделі букву D - це принтера термо.

Термопринтер - друкарський верстат, який використовує матеріал, на якому є термо шар. Тобто інформація на ньому з'являється внаслідок пропалювання його термоголовкою принтера.

Постійно на складі є два типи матеріалів: термо Еко і термо ТОП. Обидва матеріали мають термо шар, різниця полягає в тому, що матеріал топ має додаткове напилення, що захищає його від вологи. Етикетка ЕКО розрахована для маркування товару з терміном реалізації до трьох тижнів, матеріал ТОП може нести інформацію понад 3 місяці.
Термопринтера Zebra це прості та доступні друкарські верстати для нанесення штрих-коду та інформації про товар. Для початку роботи з подібним принтером не потрібно проходити спеціальне навчання.

Термотарсферні принтери друку етикеток - це складніше друкарське обладнання, але й друк нанесений таким принтером буде стійким до температур і тертя. Такі принтери використовують два витратні матеріали: носій (етикетка з паперу, плівки, текстильна стрічка, картон) і барвник, що барвить, риббон.

Від чого залежить стійкість інформації. Основним елементом стійкості до різних зовнішніх дій є використання правильно підібраного риббона.

Класифікація рибонів та сумісність їх з різними носіями.

Принтери Zebra використовують три види ріббонів: Wax, WAX/REZIN, REZIN.
Пакетна етикетка - основним витратним матеріалом Zebra для нанесення інформації на етикетку з паперу є риббон ​​на основі WAX. Такий риббон ​​добре лягає на етикетку, буде контрастним і яскравим. так само слід враховувати, що малий вміст смол у риббоні не вимагає великого ресурсу для пропалювання підкладки - тобто ваш принтер служитиме довго. Єдиним "недоліком" є слабка стійкість до тертя та вологи. Для усунення цієї проблеми рекомендуємо використовувати риббон ​​зі збільшеним вмістом смол – WAX/REZIN. Інформація надрукована таким риббоном може слугувати понад 3 роки. Поки що не зноситься носій.
Етикетка поліпропіленова - така етикетка не рветься і може слугувати дуже довго. В основному використовується для інвентаризації основних засобів, маркування товару з тривалим терміном реалізації. При друку по плівках використовуються тільки риббони WAX/REZIN, REZIN. Використання таких риббонів дозволяє досягти максимальної стійкості нанесення друкованої інформації.

Текстильні стрічки Zebra

Даний тип витратного матеріалу використовується для маркування продукції текстильного виробництва. Це так звана вшивна текстильна бирка або бирка для догляду за текстильним виробом.
Термін служби такої інформаційної бирки може бути до 3 років з урахуванням прання та постійного контакту з тілом носія. Під час друку на таких матеріалах використовується спеціальний Ріббон REZIN із позначкою Textil. Даний тип риббона дозволить нанести максимально стійкий друк на стрічку.
Слід пам'ятати, що у різних виробників різна формула вмісту смол, воску та закріплювача. Тому до підбору стрічки краще звернеться до фахівця. Він допоможе Вам підібрати рибон для Zebra враховуючи особливості Вашої моделі.