Етикетка для ваг - вагова термоетикетка - білі етикетки з термопаперу в рулонах з між етикеточними відстанями, друк на яких здійснюється шляхом прямого нагріву вибіркових точок етикетки, що рухається термодрукувальною головкою принтера або ваг.

Вагова термо етикетка виготовляється із двох видів сировини: термо Eco, термо TOP.
Етикетка під ваги виконана з матеріалу термоеко- складаються з паперу без захисного покриття щільністю 60 і 80 г/кв.м. Така термоетикетка застосовується, коли не потрібне зберігання та транспортування етикетувальних упаковок. Ці термоетикетки відрізняються високою контрастністю зображення та гарною зчитуваністю штрих коду.
Етикетки для ваг виконані з матеріалу термо ТОР-при виробництві такої етикетки використовується папір із захисним покриттям щільністю до 80 г/кв.

Якщо говорити не вдаватися в термінологію, то можна сказати, що дана сировина має спеціальну захисну плівку, яка оберігає її від теплового та фізичного впливу, має посилений водостійкий клей, що сприяє кращому прилипанню до нерівних, шорстких, вологих поверхонь.
Також папір, який застосовується для виготовлення термоетикеток ТОР, має дуже гладку, спеціально оброблену поверхню, що дозволяє збільшити ресурс друкованої головки ваших ваг.
Етикетка ТОР використовується для маркування продуктів харчування, які зберігаються або перевозяться в умовах холодильних установок, і є варіанти виникнення конденсату на етикетки.

Як правильно вибрати термоетикетку для вагів?
1.Етикетка підбирається в залежності від терміну реалізації товару-етикетка еко призначена для маркування продуктів харчування з малим терміном реалізації.
2. Необхідно враховувати умови зберігання та транспортування - якщо етикетка зберігається в приміщенні де немає сонячного світла та стабільна температура є можливість використання етикеток без додаткового покриття. У разі використання етикетки для маркування продуктів харчування типу: риба, м'ясо – умови зберігання таких видів продукції передбачає використання мінусових температур, відповідно при переміщенні товару в зал продажів утворюватиметься конденсат. Тобто. для маркування рибної та м'ясної продукції необхідно використовувати етикетку термоТОР.

Базові розміри етикетки для ваг:
Існують кілька найбільш поширених розмірів часто використовуваних у ваговому устаткуванні: 58*30, 58*40, 58*60 та 58*81.
Ширина 58 мм обумовлена ​​шириною модуля більшості ваг, висота етикетки залежить тільки від інформаційної складової.
Етикету у базовому стані має білий колір, якісний склад визначається терміном та умовами зберігання продукції.
Так само етикетка може продаватися з вже готовою, нанесеною базовою інформацією, так звана переддрукова подготовка.