Риббони - спеціалізована термотрансферна стрічка копірка, призначена для друку етикеток.

Що потрібно знати для замовлення риббону:

Перейти до цін на риббони

1. Тип матеріалу - WAX, WAX/RESIN, WAX/RESIN (NE), RESIN, RESIN (NE) або конкретне найменування - UR205, UN260, UR781 ... . Якщо вид або найменування матеріалу невідомі, ці параметри можна уточнити за допомогою менеджерів нашої компанії по виду матеріалу, що запечатується (етикетки, бирки, матеріал упаковки), типу друкуючої головки принтера (плоска, кутова). та вимогам до стійкості зображення. Підвищена стійкість зображення, що наноситься за допомогою термотрансферної стрічки, потрібна для етикеток і бирок, схильних до механічного стирання або впливу агресивних середовищ у процесі експлуатації надрукованої етикетки.

2. Розмір A * D Риббонів - ширина в міліметрах (на малюнку значення A) на довжину намотування в метрах (на малюнку значення D). Наприклад, 110*450 - 110 міліметрів ширина та 450 метрів довжина риббона. Як аналог значення D (довжина намотування) може використовуватися значення C - максимальний зовнішній діаметр риббона в міліметрах. Параметр С визначається технічними характеристиками термопринтерів

3. Внутрішній діаметр B втулки - діаметр втулки в дюймах: 1 дюйм (1") або 1/2 дюйма (1/2"). Цей параметр визначається характеристиками використовуваного замовником принтера - діаметром валу, який встановлюється риббон. Якщо цей параметр невідомий, його можна визначити нашими менеджерами за назвою застосовуваного принтера.

4. Вигляд намотування фарбувального шару риббона - всередину риббона (IN) або назовні риббона (OUT). Цей параметр визначається характеристиками використовуваного принтера - пристроєм стрічкопротяжного механізму. Риббон ​​повинен бути звернений барвником до запечатуваного матеріалу в місці зіткнення з ним. Досвідченим порядком шар, що фарбує, може бути визначений на вигляд - сторона фарбуючого шару має матову поверхню на відміну від глянсової (блискучої) зворотної сторони. Вид намотування IN або OUT може бути визначений також за допомогою наклеювання на рибон звичайного скотчу. При відриві скотчу від шару, що фарбує, на цьому місці залишається прозоре вікно поліестерової підкладки риббона, а на скотчі частина барвника.

5. Кількість риббонів, необхідне замовнику. Кількість має бути кратною і не менше однієї упаковки. Залежно від параметрів роликів, стандартна коробка може містити від 6 до 50 шт. У разі замовлення специфічних матеріалів, нестандартних розмірів або мінімально можливих партій, кількість за погодженням з нашими менеджерами може бути кратна промотам кількості риббонів (N), на яку ріжеться одна ширина джамби (W) з обраним матеріалом.

Наприклад, якщо необхідно зробити риббони довжиною 110 мм на 450 м з джамбо роль шириною W=900 мм, на слиттер машині буде пропущена і порізана на 8 риббонів розміром 110 мм на 450 м смуга термотрансферної плівки шириною W=900 мм і довжиною 450 м. Значення 8 у цьому випадку є мінімально можливою партією риббонів заданої ширини, які можна зробити.

Якщо ширина необхідного риббона є нестандартною і не укладається кратно за шириною джамбо роля, то за бажанням замовника розмір риббона може бути збільшений (зменшений) до кратного (стандартного) значення або залишений таким як є. Але в другому випадку ціна риббона з некратною шириною визначатиметься, виходячи з вартості всієї ширини джамба роля, оскільки залишок термотрансферної стрічки після виробництва неразового риббона піде у відхід. Іншими словами, ціна нестандартного риббона дорівнюватиме вартості найближчого за шириною стандартного риббона з огругленням у велику сторону.

Такий підхід дозволяє проводити оптимальне розкривання термотрансферного матеріалу джамбо роля та мінімізувати вартість окремих риббонів.